Главная страницаРегистрацияВход
Четверг, 25.04.2024, 22:34
Форма входа
Меню сайта

Разделы новостей
Все про все [0]
Приколи [2]
Відео [38]
Музика [33]
Спорт [0]
Ігри [30]
Поезія [0]
Новини УКРАЇНСЬКОГО ПОРТАЛУ [0]
Інше [0]

Календар новин
«  Май 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі сайту
    Сайт групи NoNPopS
    Sайт длЯ TVor4ux людей

Опитування
Якщо вибори відбувалися б сьогодні, за кого ви проголосували б?
Всего ответов: 213

Начало » 2007 » Май » 8 » Столичні музиканти навчають українських школярів
Столичні музиканти навчають українських школярів
Рух „Не Будь Байдужим” знову починає свою роботу, перша частина запланованих дійств під гаслом «Ні – Малоросії! Зробимо країну Україною» вже відбулася наприкінці 2006 року. Було видано збірку практичних порад під назвою „Зроби подарунок Україні до Нового року! З 2007 переходь на українську!”. Зараз такі книжки будуть розповсюджуватися всією Україною. Дивно, що такий рух не є політичною організацією, навіть важко сказати є це помилкою чи навпаки.

Активісти і учасника руху відкривають „сезон подорожей” містами рідної країною, першим містом на їх шляху став Чернігів, 13 квітня мешканці міста змогли стати учасниками і глядачами дійства „Чернігове! Зроби подарунок Україні! Переходь на українську!”.

Між Києвом і Черніговом лише 1, 5 години шляху, тому вже зранку учасники гуртів-активістів і молодь завітали до 13 школи міста з метою подарувати школярам книги українською мовою. Книги українських письменників отримала не лише школа, яка приймала гостей, а й інші. Школярі, якщо чесно, були дещо шоковані таким візитом, але звичайно раділи. Адже цікаво і приємно побачити у власній школі столичних гостей, до того ж музикантів. Юрій Жураваль („От Вінта”) розповів, що виховувався він російською мовою, але вирішив перейти на українську, хоча зараз в нього і виникають складнощі. Напевно, головне велике бажання.
У Олександра Ярмоли („Гайдамаки”) зовсім інша історії, адже він розмовляю українською вже давно. З рештою у кожного активістів акції був свій шлях до мови, хтось з дитинства спілкується виключно рідною, хтось вже в зрілому віці прийшов до цього. Головне те, що вони подають чудовий приклад молоді. Як наголосив Олександр музикантам легко побачити свою країну з боку, адже вони багато подорожують і бачать що українська культура і мова викликає величезний інтерес у іноземців, але чомусь залишає байдужими
Українців.

***

Так як акція була розрахована на весь день, то після обіду почалась її найцікавіша частина, після прес-конференції для київських і місцевих журналісті музиканти разом з активістами пішли „нести мову в народ” в прямому сенсі. Озброївшись книгою порад і значками вони розповідали місцевим про акцію, про українську мову і з задоволенням відповідали на всі питання. Нажаль, в якийсь момент всі так розбіглися, що мені залишилося просто прогулятися містом, яке дійсно дуже гарне і спокійне, тому після київського шуму і темпу можна справді відпочити.

Ближче до вечора всі підтягувалися до палацу культури, адже на сценцу повинні були вийти Володимир Кушпет, Сергія Захарець; гурти „Гуляйгород”, „Широко закриті очі”, „ФлайzZzа” „Оt Vinta!” та „Гайдамаки”.

Зал зібрав найрізноманітніших людей. Звичайно ж, найцікавіше було молоді, яка десь в середині концерту активно стрибала під сценою звичайно ж чернівчани найактивніше підтримали рідних „ШИЗО”. До речі, на цьому концерті у всіх присутніх була змога побачити дебют Юрка Журавля у ролі ведучого. Хоча така практика в нього вперше, здається, сприйняли його на „ура”.

Після концерту задоволена молодь розійшлась по домівках чи продовжувати веселитися, але сподіваємося, що ідея акції залишила слід в їх свідомості. Звичайно, і засновники акції, і активісти розуміють, що за один день чи за один концерт повністю досягнути обраної мети не можливо, але перший крок вже зроблений.

На черзі акції в інших містах України, отже чекайте активістів у своєму місті. Крім цього найближчим часом стартує нова акція «Укрмова – суперкльова!». Загальноосвітні навчальні заклади отримають диски з сучасною українською музикою для шкільних дискотек та випускних вечорів. Рок-музиканти, письменники та журналісти завітають до 50-х столичних шкіл. Під час диспутів та конкурсів за участі зірок учні зможуть переконатися, що українське є модним.

Категория: Музика | Просмотров: 1644 | Добавил: ukrportal | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 1481 2 3 ... 14 15 »
148 canadian pharmaceuticals online shipping  
0
Hi there, its fastidious piece of writing about media print, we all know media is a fantastic source of information.

147 online pharmacies legitimate  
0
Every weekend i used to go to see this site, for the reason that i wish for enjoyment, since this this site conations really fastidious funny information too.

146 canadian drugs pharmacy  
0
I for all time emailed this webpage post page to all my friends, as if like to read it next my friends will too.

145 pharmaceuticals online australia  
0
I was suggested this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You are wonderful! Thanks!

144 pharmacies shipping to usa  
0
Highly descriptive article, I liked that a lot. Will there be a part 2?

143 list of canadian pharmaceuticals online  
0
Awesome article.

142 canada pharmaceuticals online  
0
I don't even know how I ended up here, but I believed this put up used to be great. I do not understand who you are however definitely you are going to a well-known blogger in the event you are not already. Cheers!

141 cheap prescription drugs  
0
After I initially left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I get 4 emails with the exact same comment. Is there a means you are able to remove me from that service? Many thanks!

140 canada pharmaceuticals online  
0
It's amazing to go to see this web page and reading the views of all friends about this article, while I am also keen of getting know-how.

139 canadian pharmacy review  
0
excellent issues altogether, you just won a logo new reader. What might you suggest about your post that you made a few days in the past? Any certain?

1-10 11-20 21-30 ... 131-140 141-148
Имя *:
Email *:
Код *:

 
Поиск по новостям
Copyright UKRPORTAL.PP.NET.UA © 2006
Бесплатный хостинг uCoz